Running - Start to Run
Ongeacht de leeftijd of fysieke conditie, en met de juiste ondersteuning en progressieve training, is iedereen in staat om hard te lopen. De voordelen van hardlopen zijn veelvuldig zowel op fysiek vlak nl - spierversterkend, ziektepreventie, gewichtsverlies, positieve effecten op het hart-, vasculaire- en spijsvertering-niveau ... – als op psychologisch vlak nl door het vrijkomen van endorfines, die een gevoel van plezier schept, stress en angst vermindert en de kwaliteit van de slaap verbetert.

Nordic Walking
Minder afmattend dan jogging en gezonder dan fitness omdat het zich buiten afspeelt, Nordic Walking is daarom een volwaardige sport.
Deze sport wordt beoefend met twee specifieke stokken met als doel heel het lichaam te doen werken en dit ter versteviging van de spiermassa en ter verbetering van de fysieke conditie en uithoudingsvermogen.
Deze specifieke manier van wandelen doet de energie circuleren, bevordert de toevoer van zuurstof naar de hersenen en alle andere lichaamsdelen.
Ze bevrijdt ons van stress, voorkomt osteoporose en vermindert het risico op vallen en verwondingen.
Het is een sport die men op elk moment kan beoefenen.
 

Zumba
Afkomstig uit Colombia, zumba mengt sensualiteit uit verschillende Latin dansen zoals salsa, merengue en flamenco met fitness bewegingen. De opeenvolgende choreografieën verstevigen je volledige lichaam, helpt stress te doen verdwijnen en brengt je tot glimlachen dankzij de muziek. Zumba verbetert ook het uithoudingsvermogen.

 

Yoga
Yoga is meditatie in actie. Het lichaam is een instrument waardoor wij onze wil kunnen ontwikkelen. Yoga helpt om stabiliteit te verwerven, zowel lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en geduld.
De regelmatige beoefening van Yoga bevordert de efficiënte werking van het geheel van onze interne organen, het evenwicht van ons hersenstelsel en creëert een staat van optimale gezondheid. Het lichaam wordt bevrijd van spanningen. Een intense en regelmatige ademhaling wordt mogelijk. Het ontwikkelt de intelligentie en de waarnemingen.
Zittende versie van Yoga maakt het mogelijk om overal van toepassing te zijn, zelfs op het werk!
 

Pilates
De Pilates is een methode die uit oefeningen bestaat die de verbetering van het rendement van onze spiermassa verhoogd.
Met behulp van een serie afwisselende oefeningen leert men de zwakke spieren te gebruiken en de gespannen spieren te ontlasten met tot doel een evenwicht van ons spierweefsel te creeëren.
Dit resulteert in een verbetering van onze krachten, onze lenigheid en coördinatie vermogen.
Het is een geheel van weldaden en oplossingen voor rechtzetten en verbeteren van het postuur;, lenigheid ontwikkelen, ontspannen van stijve spierweefsels (nekspieren, schouder, rug), stimuleren van verslapte spieren (billen, buik) om het spierweefsel in evenwicht te brengen, uitsluiten van stress en spanningen dankzij een ademhalingstechniek, ontwikkelen van de bewustwording van het lichaam, coördinatievermogen verbeteren en vermijden van de verwondingen veroorzaakt door een verkeerde houding.
 

Tai Chi Chuan
Tai Chi Chuan, een Chinese zelfverdedigingtechniek, gebruikt meer de levensenergie, de Chi, dan spierkracht. Het bekendste beeld van Tai Chi is van Chinezen die dit vroeg in de morgen beoefenen in de parken en openbare ruimten.
Tai Chi Chuan is een prachtige methode om lichamelijk en geestelijk in evenwicht te komen, en sluit perfect aan bij onze jachtige levenswijze, professioneel of privé.
De beoefenaar voelt zich snel beter, doordat er gebruik gemaakt wordt van onze lichamelijke, mentale en emotionele bronnen. Door onder andere lichamelijke stretchoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanning worden voorzichtig en geleidelijk de gespannen spieren ontspannen.
Zorgt ook voor een betere weerstand tegen stress, waar u beter mee om leert gaan in het dagelijkse leven. U wordt rustiger en sereen. Het geeft u eveneens meer zelfvertrouwen, innerlijke kracht, welzijn en een betere gezondheid.