Relaxatie en Dô-In workshop
In de interne Aziatische studiegebieden, is de ademhaling de basis zelf van een evenwichtig leven, in verbinding met ons lichaam, onze geest en gezonde emoties.
Deze workshop stelt ontspanning- techniek gericht op een volledige ademhaling alsmede op Dô In (automassage in de vorm van druk, wrijvingen of uitrekken ) en Makko Ho (uitrekken van meridianen uit shiatsu) voor. De oefeningen regelen de ademhaling en de energiestroom en versterken de innerlijke organen.
Dô In, of Tao In, is een Japanse techniek die op shiatsu gebaseerd is, bestaat uit automassage in de vorm van druk, strijkingen, wrijvingen of uitrekken om de energiestroom die in het menselijke lichaam circuleert weer in evenwicht te brengen en om onze gezondheid te verbeteren.De workshop kan ook een massage initiatie bevatten in de vorm van een demonstratie en basisscholing van massage technieken die perfeckt van toepassing kunnn zijn in familieverband. Deze massage wordt uit shiatsu getrokken en beoefent zich met kledid aan.
 

Yoga
Yoga is meditatie in actie. Het lichaam is een instrument waardoor wij onze wil kunnen ontwikkelen. Yoga helpt om stabiliteit te verwerven, zowel als lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en geduld.
De regelmatige beoefening van Yoga bevordert de efficiënte werking van het geheel van onze interne organen, het evenwicht van ons hersenstelsel en creëert een staat van optimale gezondheid. Het lichaam wordt bevrijd van spanningen. Een intense en regelmatige ademhaling wordt mogelijk. Het ontwikkeld de intelligentie en de waarnemingen.
Zittende yoga is een nieuwe methode, aangepast aan het bedrijfsleven. Deze gebruikt de kern van antistress methoden, en de meest geschikte en efficiënte oefeningen om op een stoel te doen, die eenvoudig op kantoor of thuis gedaan kan worden.
 

Pilates

Pilates methode bestaat uit oefeningen die de verbetering van het rendement van onze spiermassa beoogd. Met behulp van een serie afwisselende oefeningen leert men de zwakke spieren te gebruiken en de gespannen spieren te ontlasten met tot doel een evenwicht van ons spierweefsels te bekomen. Dit resulteert in een verbetering van onze krachten, onze lenigheid en coördinatie vermogen.
Het is een geheel van weldaden en oplossingen voor :
- rechtzetten en verbeteren van het postuur;
- lenigheid ontwikkelen;
- ontspannen van stijve spieweefsels (nekspieren, schouder, rug), stimuleren van verslapte spieren (billen, buik) om het spierstelsel in evenwicht te brengen;
- uitsluiten van stress en spanningen dankzij een ademhalingstechniek ;
- ontwikkelen van de bewustwording van het lichaam;
- coördinatievermogen te verbeteren ; en vermijden van de verwondingen veroorzaakt door een verkeerde houding.
 

Tai Chi Chuan
Tai chi chuan is een oosterse discipline, oorspronkelijk een vechtsport, die sinds eeuwen wordt beoefend in China.
Tai Chi staat bekend als de discipline van gezondheid en lang leven. De theorie die aan de basis ligt van deze positieve invloeden berust op de "Chi". Tai Chi zou de doorstroming van deze lichamelijke energie vergemakkelijken doorheen het organisme.
Volgens diezelfde basistheorie is het juist wanneer de Chi geblokkeerd is op een welbepaalde plek van het lichaam men ziek wordt. Deze beoefening speelt dus een preventieve rol. Het is ook toegankelijk voor iedereen.
De opeenvolging van bewegingen gaan zowel de lenigheid, de coördinatie als in het algemeen de dynamiek verhogen. Bovendien gaan de ademhalingstechnieken en de soepele bewegingen een diepe ontspanning teweeg brengen.

Nordic Walking
Minder afmattend dan jogging en gezonder dan fitness omdat het zich buiten afspeelt, is Nordic Walking een volwaardige sport.
Deze sport werd beoefend met twee specifieke stokken met als doel heel het lichaam te doen werken en dit ter versteviging van de spiermassa en ter verbetering van de fysische conditie en uithoudingsvermogen.
Deze specifieke manier van wandelen doet de energie circuleren, bevordert de toevoer van zuurstof naar de hersenen en alle andere lichaamsdelen.
Ze bevrijdt ons van stress, voorkomt osteoporose en vermindert het risico op vallen en verwondingen.
Het is een sport die men op elk moment kan beoefenen.

Gezondheid & Wellness Tests

Een goede gezondheid en een gezonde levensstijl zijn de basis van welzijn. Maar weinigen van ons nemen de tijd om regelmatig een medische check-up te doen. Deze workshop, begeleid door gekwalificeerd medisch personeel, is gericht op de controle van de belangrijkste indicatoren zoals bloeddruk of BMI (body mass index). Na de tests, worden persoonlijk advies individueel en vertrouwelijk gegeven.

Voeding

Eetgewoonten hebben zich sinds het midden van de twintigste eeuw veranderd. Een dieet rijk aan vetten en voedingsmiddelen met een hoge energiedichtheid, vervangen de traditionele gerechten die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het vergroten van de prevalentie van vermijdbare chronische ziekten die voeding als oorsprong hebben: obesitas, diabetes, hart-en vaatziekten, en vooral kanker en osteoporose.
Onze seminaries, geleid door professionele voedingsdeskundigen en diëtisten, streven ernaar om deelnemers te helpen hun voeding beter te beheren en gezonde gewoonten aan te leren om hun energie te stimuleren, hun gezondheid te verbeteren, hun gewicht te optimaliseren en hun stress te verminderen.

Kleur en Stijl workshop

Voor een grote en goed belichte spiegel, zit u comfortabel in een zetel. Uw lichaam is omhuld in het wit. U vergeet uw lievelingskleuren en uw seizoenkleuren.
Dankzij gekleurde stoffen, test de consulente de koude en warme kleuren van de 4 seizoenen en u ontdekt samen met haar het effect dat deze kleuren hebben op uw gelaat : veroudering, verlichting, droevigheid, optrekken van de gelaatstrekken, blos, enz...

Het sleutelwoord bij stijlanalyse is “het silhouet”. Volgens de silhouetvorm kan men bepaalde lichaamsdelen accentueren of minpunten van het silhouet camoufleren.
Uiteraard wordt bij kledingadvies rekening gehouden met uw levensstijl, uw beroep, uw voorkeuren, uw hobby’s…

Bij stijladvies wordt ook rekening gehouden met de lichaamsverhoudingen want zij bepalen het figuurtype waartoe iemand kan behoren.
Het advies bestaat dan in het kiezen van de juiste kledij, het zoeken naar een perfecte halsuitsnijding, de ideale lengte van een rok, enz. om uw figuur op de beste manier te accentueren.
Tevens krijgt u advies over uw kapsel en de verschillende accessoires die bij uw kledingstijl passen.