Seminaries om de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers te stimuleren

Door een korte theoretische inleiding, simulatie- en interactieve oefeningen, bieden onze seminaries de nodige tools om stress beter te beheren, communicatie te verbeteren, met verandering om te gaan, effeciënte teams te bouwen, zelfvertrouwen te ontwikkelen en/of een evenwicht in zijn leven terug te vinden, altijd met de focus op betere resultaten.

Onze seminaries worden door gecertificeerde instructeurs gegeven en kunnen in het Frans, Nederlands en Engels worden gegeven. We passen het formaat, frequentie en duur van de seminaries toe op basis van het profiel van uw teams en uw wensen op het gebied van tijdschema's (dag, halve dag of lunchpauze).

Work / Life Balance

De beste teams zijn samengesteld uit enthousiaste, betrokken, creatief en energie vol mensen... maar vooral uit mensen met de passie voor hun werk EN het leven in het algemeen ! ' Workaholics ' hebben, uiteindelijk, de neiging te kampen met burn-outs, terwijl minder betrokken en minder gemotiveerde personeelsleden in het algemeen niet erg productief zijn.
Envenwichtige mensen houden van hun werk en willen met familie of vrienden zitten. Ze zorgen voor hun gezondheid, hebben veel interesses, sparen tijd voor rust en plezier en staan elke ochtend geïnspireerd en gemotiveerd voor een nieuwe werkdag.
Hoe kunt u ervoor zorgen dat de leden van uw team een goede balans tussen werk en priveleven hebben? Onze workshops zijn bedoeld om mensen te helpen een stap terug te nemen hun gewoonten, doelen en levensstijl te kunnen herzien. Wij bieden de “tools” om de noodzakelijke veranderingen te implementeren om naar een beter evenwicht, en dus beter efficiëntie, te streven zowel op het werk als thuis.

Stress Management
Deze workshop is gericht op stressbeheer van managers.
Het programma laat het volgende toe :
• Aanbod van stressbestendige werktuigen/technieken van de managers
• Verbetering van de waakzaamheid van de manager tov de oorsprong van stress
• Bevorderen van de interne communicatie
De workshop is als volgt samengesteld :
• Theoretische presentatie over: stress, positieve/negatieve stress, stressreactie en burn-out, zijn oorsprong en stressfactoren, kosten, evaluatie, enz
• Praktische Workshop Stressbeheer : relaxatie oefeningen, stressbeheer, detecteren, luisteren, organisatie, communicatie,…

Vertrouwen & Assertiviteit
Zijn individualiteit verkennen, van zijn potentieel bewustzijn en ontwikkelen, zijn plaats in een groep herkennen, zijn talenten effectief gebruiken, zowel in prive als in zijn werk. Durven zeggen rekening houdend met anderen, zijn verbale en non-verbale communicatie verbeteren, een uitstekende relationele kwaliteit verwerven op basis van win/win. Deze zijn de doelstellingen van dit leuke, effectieve en interactieve seminarie vooral gebaseerd op training door middel van simulatie- en praktische oefeningen.

Team Coaching
Teamcoaching is een techniek om high-performance teams te creëren, samenhang te verhogen, relatie problemen binnen een team te beheren en/of teams te helpen om strategieën te formuleren. Het doel van de team coaching is om collectieve prestaties te ontwikkelen en op het einde om algemene resultaten te krijgen die groter dan de som van de individuele resultaten zijn, terwijl aan iedereen belangstelling te geven.

Change Management
Verandering, een nieuwe plek, een fusie, een overname beheren... verandering, slecht beheerd en slecht beleefd, is een bron van stress en disfunctionering, maar het kan ook een gelegenheid zijn om collectieve intelligentie te creëren. Dit kan door het samenstellen van beide vaardigheden en kennis. Het biedt ook, in geval van fusies en overnames, de mogelijkheid om een nieuwe cultuur, een geïntegreerde visie en gemeenschappelijke verwijzing naar beide entiteiten te verkrijgen.

Time Management
Een praktische workshop die u de sleutels tot persoonlijke organisatie geeft en die een reële en directe impact op de efficiëntie van uw afdeling, divisie, business heeft. Leer uw agenda te organiseren, uw prioriteiten te stellen, uw taken te organiseren en daardoor tijd te besparen.

Spreken in het openbaar
De bedoeling van deze workshop is om mondelinge media te leren beheersen, een samenhangende toespraak te leren schrijven en met gemak en met plezier te spreken in het openbaar. Dit zijn de resultaten bij dit seminarie. Deze workshop is hoofdzakelijk praktisch gericht en leidt tot spreekoefeningen in kleine groepen voor de andere deelnemers.