Prijs : 0.00 Eur

Doorgaan
GBS Het Oogappeltje

Dasstraat 26

2160 Wommelgem

 

In de zomerschool volgen leerlingen van de lagere scholen in Wommelgem tijdens de maand augustus een leertraject op maat, gekoppeld aan sport en spel. Zo zijn ze helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar.

De zomerschool gaat door van 9 t.e.m. 13 augustus en van 16 t.e.m. 20 augustus. Deelnemen per dag of per week is niet mogelijk. We nemen jouw kind graag mee in een persoonlijk leertraject van 2 weken. Dit aanbod is gratis.

Met deze brief willen wij u verder op de hoogte brengen van alle afspraken, vragen en mededelingen. Voor meer informatie kan u altijd mailen naar zomerschool@wospo.be of de zorg coördinator aanspreken.

 

Inhoud:

Het accent van de zomerschool wordt gelegd op drie clusters, namelijk taal, rekenen, wetenschappen. Alle lessen worden onder begeleiding van een bevoegde leerkracht gegeven. Er zal ook plaats zijn voor sport en spel zodat er ook op spelenderwijze kan bijgeleerd worden. Een keer per week wordt er een uitstap georganiseerd waar de kinderen tijdens de week in de verschillende clusters rond werken. U wordt hier tijdig van op de hoogte gebracht.

 

Schooltijden, eten & drinken:

De schooltijden zijn van 8.30 uur tot 15.30 uur. Er wordt vooropvang voorzien vanaf 8:00 uur. Ook zal er opvang zijn tot 16.00 uur. De tussendoortjes, drinken en lunch dient u zelf mee te geven.

 

Feedback/ Evaluatie:

In samenwerking met de zorg coördinatoren van de school hebben we een beginsituatie waarin we een aantal leerdoelen vooropstellen bepaald voor jouw kind. Met deze leerdoelen gaan we aan de slag tijdens deze twee weken. Op het einde van zomerschool bezorgen we jullie en zorg coördinatoren de nodige feedback.

 

Samenwerking bibliotheek:

Omdat we aan het belang van lezen extra aandacht willen besteden gaan we tijdens deze twee weken ook nauw samenwerken met de bibliotheek van de gemeente Wommelgem. Ook de ondersteuning van onze logopedisten zullen een meerwaarde vormen voor jouw kind.

 

Locatie:

De zomerschool gaat door op één schoollocatie. Alle kinderen komen beide weken naar basisschool Het Oogappeltje, Dasstraat 26. U dient zelf te zorgen voor het vervoer van en naar deze school.

 

Coördinatie:

Voor de coördinatie en organisatie van deze Zomerschool werken de gemeente Wommelgem en de vier lagere scholen nauw samen met Wommelgem Sport vzw. Jullie zullen je kind via hen moeten inschrijven. Op deze manier hebben we alle nodige gegevens en zal ook alles verzekeringstechnisch in orde zijn.

 

Deelname bevestigen

Graag vragen wij jullie de deelname voor deze twee weken te bevestigen via mail naar zomerschool@wospo.be voor 14 juni 2021 of via de zorgjuf van je school.

 

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op via onderstaand mailadres.

zomerschool@wospo.be  of stel je vraag aan de zorgcoördinator.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Gemeente Wommelgem

 

Cédric Dupon,

Britt Van Noten &

Eveline De Groof

(Coördinatie zomerschool)


Doorgaan