Nieuwe inschrijving (Lessen)

KIDS : MINITENNIS - Niveau ROOD (2x)


Lente Outdoor Cyclus 2019 (22/04/2019 - 15/09/2019)
Plaats : Tennisclub De Berken
van 7 - 8 jaar

Prijs : 330.00 Eur

Doorgaan

Tennisclub De Berken
• Lidgeld inbegrepen! : 0.00 Eur
• ik kom naar test & info moment op zat 30/3 om 8.30u : 0.00 Eur
• ik kom naar test & info moment op woe 3/4 om 17u : 0.00 Eur
• extra privé les van 30min/week : 240.00 Eur

FORMULE INFORMATIE                                                                                   DUUR: 1,5u/week (2x)

 1. CYCLUSDUUR : De Outdoor cyclus loopt 10 lesweken en start op maandag 22/4/19. Tijdens de schoolexamenweken en de zomermaanden juli en augustus is er geen Outdoor cyclus les. Uw leskalender met data en lesuur ontvangt u per mail in de week voor aanvang van de cyclus.

 2. INSCHRIJVING : Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging per e-mail met betalingsinformatie. Na bankoverschrijving van het voorschot is uw inschrijving volledig en uw plaats in de cyclus gereserveerd.

 3. LIDGELD :  Het club lidgeld zit vervat in het deelname tarief van de Outdoor cyclus. Dat betekent dat je naast je lessen vrij op de club kan komen, aan stages en activiteiten deelnemen, en vrij kan komen tennissen tijdens het outdoor seizoen tot eind september. Je bent gelijk ook lid van Tennis Vlaanderen, de koepelfederatie van tennisclubs, en dit tot 31/3/2020. Daardoor ben je verzekerd voor sportongevallen bij Ethias, kan je aan toernooien deelnemen, en heb je een persoonlijke login op tennisvlaanderen.be, met toegang tot je spelersdashboard.

 4. BETALING :

  1. VOORSCHOT : via bankoverschrijving simultaan met uw administratieve inschrijving

  2. SALDO :  contante betaling in clubhuis De Berken  

   • ofwel op zaterdag 30/3/19 van 9-12u

   • ofwel op woensdag 3/4/19 van 18-22u
   • Op deze dagen wordt uw inschrijving en uw beschikbaarheden samen met u gecontroleerd.

 5. LESUREN : Rood wordt georganiseerd op woensdag van 13.30-15  en/of op zaterdag van 9.30-11u of van 10.15-11.45u. Dit wil zeggen dat er 3 keuzemogelijkheden zijn. De les vangt aan of eindigt steeds met 45 minuten motorische coördinatie, balvaardigheid en bewegingsleer.  Dit in combinatie met 45 min spefieke tennisles

 6. TEST & INFO MOMENT: Het gecombineerde test en info moment is vooral interessant voor nieuwe starters die de tennisschool werking nog niet goed kennen. Je kan best reeds inschrijven voor de Wintercyclus op basis van je leeftijd, maar tijdens het test moment  bepalen de trainers je correcte niveau en passen je formule aan indien nodig. Je kan naar het test & infomoment komen :

  • Ofwel op Zaterdag 30 maart om 8.30u

  • Ofwel op Woensdag 3 april om 17u

  • Gelieve de datum van je aanwezigheid op je inschrijvingsfiche aan te vinken.

 7. NIVEAU ROOD : De richtleeftijd voor niveau ROOD is 6 tot 8 jaar. De juiste tennistechniek in functie van de tactiek wordt nu belangrijk, de racketgrepen veranderen en de bovenhandse opslag wordt geïntegreerd in het slagarsenaal van het kind. Je bewegingen worden ruimer en je leert je slag voor te bereiden en uit te zwaaien. Er wordt gespeeld op een terrein van 11m bij 5,5m, het terrein wordt dus  groter en de ballen worden kleiner en zwaarder, er wordt gespeeld met een vilten 'stage 3' bal. Het kind wordt getraind om de bal  gecontroleerd te kunnen sturen in verschillende richtingen. Voor de gemotiveerde kinderen bestaan er vanaf dit niveau reeds TENNIS VLAANDEREN-toernooitjes. Vanaf dit niveau kan de tennisschool een getalenteerd en gemotiveerd kind in aanmerking nemen voor PRE-COMPETITIE training. 

 8. KIDS TOERNOOI : In het eerste weekend van juli neem je gratis deel aan het Kidstour toernooi op je eigen club. De Tennisschool schrijft je automatisch in voor deelname, en zal je begeleiden. 

 9. OPTIE : Voor Kidstennissers bieden we de mogelijkheid om naast de wekelijkse groepslessen ook een privéles van 30min te volgen. De trainer is dan uitsluitend en alleen met de leerling bezig. Op deze leeftijd is 30min de ideale duurtijd om het kind nog geconcentreerd en met focus te leren tennissen en bewegen. 

 10. GROEPEN :de leerlingen worden ingedeeld in groepen van gemiddeld 4 kinderen per minitennis begeleider. Een kerntrainer fungeert als terrein coördinator en supervisor en stuurt permanent bij. 

De INDOOR lessen vinden plaats op de BINNEN terreinen van De Berken. De CONDITIE training vindt plaats in de zaal van Robin d'Hoe (Kerkhofstraat 60, Londerzeel) op 5min afstand van De Berken.

De kalender met de les data ontvangt u per email.

Doorgaan